Иако многу луѓе сé уште сметаат дека губењето на тежината е едноставна и лесна задача, ова е далеку од вистина. Процесот бара силна волја, подготвеност и издржливост. Треба да биде јасно дека нема волшебен рецепт за да се гарантира посакуваниот резултат. Сепак, можеме да ви дадеме неколку совети кои се добри за вас во текот на летната сезона и ќе ви бидат од голема помош:

  • 1. Здраво јадење - не, ние не зборуваме за строгите диети кои доведуваат до работ на глад и исцрпеност. Само храната што ја внесувате во телото треба да биде избалансирана и во нормални количини. Соодветен појадок, на пример, се состои од парче црн леб со сирење или малку бобинки. Ручекот обично е најкомплетниот оброк и може да вклучува месо или риба, зеленчук или свеж природен сок. Што се однесува за вечерата, јадете најмалку 2-3 часа пред спиење. Препорачуваме таа да е полесна, како 2 варени компири или 1 тврдо варено јајце со малку леб ќе ви бидат сосема доволни.
  • 2. Физичка активност - неопходно е да потрошите повеќе енергија од храната. Затоа постојано движење е многу важно. Започнете наутро со гимнастика од 15-20 минути и вежбајте дома. Во текот на денот, пронајдете време од најмалку половина час пешачење (ако работното место не е далеку од вашиот дом, можете безбедно да го оставите автомобилот настрана). И последно, но не и најмалку важно, посетете ја салата двапати неделно за да ги зголемите изгубените калории.
  • 3. Фетални апчиња- Земањето одредени додатоци во исхраната, исто така, ќе ви помогне многу во борбата за губење на тежината. Феталните апчиња содржат комплекс на витамини, гагулстерони и Л-креатин. Нивната акција помага во согорувањето на мастите и губењето на тежината соодветно. Меѓутоа, ако сте чувствителни на стимуланси, исто така треба да обрнете внимание на некои несакани ефекти кои се јавуваат при нивна употреба. Прекумерниот кофеин во нив понекогаш може да доведе до главоболки и вртоглавица. Од друга страна, тие се направени целосно од растителни состојки.